Menu

Locțiitor pentru  Resurse
al șefului SMFN

Contraamiral de flotilă Ing.
Ioan STĂNCIULESCU
(2014 - )

S-a născut la data de 02 februarie 1961, în Buzău.

A absolvit Liceul Militar de Marină "A.I. Cuza" din Constanța, în anul 1979, iar în anul 1983, Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân".
După absolvire, în anul 1983, prima funcție pe care a fost repartizat a fost de șef al asigurării tehnice la Batalionul 317 aprovizionare, până în anul 1986, când a fost numit specialist electromecanic la Divizionul 92 Vedete Dragoare Fluviale.

În perioada 1987-1995, a îndeplinit diferite funcții în cadrul Institutului de cercetare științifică și inginerie tehnologică, București.
În perioada 1995–2005, și-a desfășurat activitatea în cadrul Serviciului testare – evaluare și proprietate intelectuală din Departamentul pentru armamente. În perioada următoare, până în anul 2007, a îndeplinit funcția director de program în Biroul forțe navale și forțe terestre din cadrul aceluiași departament.
În anul 2007, pentru o perioadă de jumătate de an, a îndeplinit funcția de șef Secție mentenanță, programe de înzestrare, sinteze și raportări, după care a fost promovat pe funcția de șef Serviciu programe de înzestrare din Direcția Tehnică și programe de înzestrare.
În luna martie 2009, a fost numit locțiitor al șefului Direcției Tehnică și programe de înzestrare, iar în anul 2010, a fost promovat în funcția de șef al aceleiași direcții din Departamentul pentru armamente. În luna martie 2014, a fost promovat pe funcția de șef Resurse la Statul Major al Forțelor Navale.
Prin decret prezidențial, la data de 1 decembrie 2014 a fost înaintat la gradul de contraamiral de flotilă (cu o stea).

De-a lungul carierei, și-a dezvoltat pregătirea profesională absolvind Facultatea Electrotehnică, Universitatea Politehnică București – inginer, specialitatea electrotehnică, în anul 2000; Cursul de pregătire personal pentru mentenanța sistemelor de comunicații, Germania, în anul 2000; Cursul "Joint și operații multinaționale", la Centrul de pregătire NATO/PfP al Statului Major General, în anul 2002; Cursul de limba engleză pentru sisteme de armament, la Academia Tehnică Militară și Cursul de limba engleză în domeniul achizițiilor, Marea Britanie, în anul 2003; Cursul de perfecționare "Informatizarea managementului proiectelor", la Academia Tehnică Militară, în anul 2006.
În anul 2010, a absolvit la Colegiul Național de Apărare Cursul postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale, probleme actuale ale securității naționale.

Realizările din cariera militară i-au fost recunoscute prin acordarea unor ordine și medalii, astfel: Semnul Onorific " În serviciul Armatei", pentru 15 de ani de activitate, în anul 1998; Semnul Onorific " În serviciul Armatei", pentru 20 de ani de activitate, în anul 2003; Emblema de Onoare a Armatei României, în anul 2007; Semnul Onorific " În serviciul Armatei", pentru 25 de ani de activitate, în anul 2008; Ordinul " Virtutea Maritimă", în grad de Cavaler, în anul 2010; Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, în anul 2013.

Contraamiralul de flotilă Ioan Stănciulescu este căsătorit și are trei copii.
Vorbește fluent limba engleză.