Menu
Statul Major al Forțelor Navale
20 iunie 2018
Telefon: 0744 359 518

Tabăra de pregătire de vară a elevilor din colegiile militare „Dimitrie Cantemir” din Breaza și „Tudor Vladimirescu” din Craiova

Elevii care au absolvit clasa a XI–a, din colegiile militare „Dimitrie Cantemir” din Breaza și „Tudor Vladimirescu” din Craiova au participat la „Tabăra de pregătire de vară”.

Desfășurată în perioada 15-20 iunie la Constanța, tabăra de vară a inclus o serie de activităţile practic-aplicative din cadrul disciplinelor: instrucţie de front, topografie, instrucţie tactică, instrucţie sanitară, educaţie fizică militară, supravieţuire, protecţia mediului, regulamente militare, drept internaţional umanitar etc.

În decursul acestor zile, elevii și-au fixat, dezvoltat şi perfecţionat deprinderile practic-aplicative însuşite pe parcursul orelor de pregătire militară şi au desfăşurat activităţi specifice.

Elevii au vizitat facilitățile de pregătire oferite de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, dar și navele din Portul Militar Constanța.

Toate aceste activităţi au drept scop aprofundarea cunoștințelor de pregătire militară acumulate și transferul acestora către latura aplicativă; a fost de asemenea o întâlnire sau o reîntâlnire cu Forțele Navale, acolo unde unii dintre acești elevi se vor putea dezvolta ulterior în cariera profesională.

BackShare:   

Loading data ...