Menu
15 iunie 2017
Persoană de contact: Alexandru Turturică


INAUGURAREA CABINETULUI DE MARINĂRIE AL COLEGIULUI NAŢIONAL MILITAR „DIMITRIE CANTEMIR”

O delegaţie a Statului Major al Forţelor Navale, condusă de contraamiralul de flotilă Constantin CIOROBEA, locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, a participat, joi, 15 iunie, la inaugurarea Sălii de Specialitate VICEAMIRAL INGINER MARCEL VASILE DIACONESCU a Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”. Evenimentul prezintă o importanţă semnificativă pentru Forţele Navale Române, întrucât sala va oferi elevilor posibilitatea de a cunoaşte mai uşor problematica specifică Forţelor Navale, evoluţia Marinei Militare Române de-a lungul timpului, precum şi rolul acestei categorii de forţe în sistemul naţional de apărare.
Funcţionarea acestei microstructuri cu specific de Marină la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, o prestigioasă instituţie de învăţământ preuniversitar şi o şcoală de suflet pentru multe generaţii de cadre militare, inclusiv din Forţele Navale, va stimula interesul elevilor pentru continuarea studiilor militare şi pentru alegerea unei cariere în Forţele Navale.
Proiectul are ca scop dezvoltarea resursei umane din Armata României şi contribuirea la consolidarea relaţiilor dintre instituţiile militare.