Menu

PRODUSE MEDIATICE

     Grupul Mass - Media al Forțelor Navale realizează în prezent următoarele produse mediatice:
Revista "Marina Română" a fost înființată în 15 iunie 1990. Încadrarea cu personal calificat a început în luna octombrie 1990, astfel încât primul număr a apărut pe 20 decembrie 1990, într-un tiraj de 2.000 de exemplare, toate fiind difuzate gratuit în unități militare.

    În timpul celor aproape 18 ani de la înființare, revista a suferit diverse modificări, de conținut, paginație, formă și colectiv redacțional. De ZIUA PRESEI MILITARE, la Ediția a patra a Galei Jurnaliștilor Militari - 23 iulie 2004 - Redacției "Marina Română" i s-a decernat premiul "STANDARD NATO" "pentru grafica modernă și conținutul tematic, corespunzătoare standardelor euroatlantice ale publicației periodice editate de Statul Major al Forțelor Navale."
    În prezent, revista apare odată la două luni, într-o ținută grafică modernă, integral color, adresându-se atât personalului din unitățile militare cât și publicului larg. Difuzarea se face, gratuit, în unitățile militare de marină, precum și în instituții și unități militare sau civile în care imaginea Forțelor Navale trebuie să fie cunoscută.

Emisiunea de televiziune "Scutul Dobrogei"
    Prima redacție teritorială a fost înființată în anul 1991 pentru crearea și menținerea imaginii publice a instituției militare în zona de sud-est a țării. În prezent, Grupul Mass-Media al Forțelor Navale realizează o emisiune de televiziune cu durata de 30 minute, o dată la două săptămâni, difuzată pe postul local TV Neptun Constanța în fiecare sâmbătă în intervalul 15.00 - 15.30 .
   Din luna septembrie 2007, emisiunea Scutul Dobrogei se difuzează și pe postul de televiziune TV Galați-Brăila (sâmbăta între orele 13.00 – 13.30 și în reluare duminica între orele 11.00 - 11.30).

Emisiunea de radio "Scutul Dobrogei"
    Prima redacție teritorială a fost înființată în anul 1991 pentru crearea și menținerea imaginii publice a instituției militare în zona de sud-est a țării. În prezent, Grupul Mass-Media al Forțelor Navale realizează o emisiune săptămânală de radio cu durata de 15 minute difuzată pe postul Radio Constanța miercuri, 11.10-11.25.