Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 septembrie 2018
Comunicat nr. 83
Telefon: 0722 600 128

Un nou an școlar pentru viitorii maiștri militari

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a organizat luni, 10 septembrie, la ora 08.00, festivitatea de început al noului an școlar.


În prezența conducerii Statului Major al Forțelor Navale, a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale și ai Statului Major al Apărării, a cadrelor didactice, dar și a părinților și prietenilor, cei 37 de elevi din anul I (33 de băieți și 4 fete) și cei 55 de elevi din anul al II-lea (51 de băieți și 4 fete) și-au ocupat locurile în formație și au defilat pe platoul instituției militare de învățământ, care va sărbători, pe data de 8 octombrie, 121 de ani de tradiție.


Elevii din anul al II-lea au efectuat, în perioada 5 iunie - 5 iulie, la bordul Navei-Școală „Mircea”, stagiul militar de instrucție și au parcurs 2.500 de mile marine în cele 21 de zile petrecute în apele a cinci mări. Pe timpul escalelor în porturile Bari (Italia), Tivat (Muntenegru) și Pireu (Grecia), viitorii marinari militari au arborat drapelul României și au participat la activități de reprezentare a țării.

Evenimente

BackShare: