Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 septembrie 2018
Comunicat nr. 88
Telefon: 0241586600 int 149

Ceremomie de comemorare pentru scafandrii militari căzuţi la datorie în Afganistan în anul 2013

Centrul 39 Scafandri organizează sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară şi religioasă pentru comemorarea celor doi eroi, Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu și Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, scafandri militari, căzuți la datorie, în urmă cu cinci ani pe timpul executării unei misiuni de luptă în estul Afganistanului, în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Ceremonia se va desfășura la ansamblul comemorativ al scafandrilor din incinta instituției, unde se va oficia o slujbă religioasă de pomenire și se vor depune coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața servind patria.

Cinste și onoare memoriei lor!

***

Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu, avea 34 de ani, executa prima misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National "Steaua României" în grad de „Cavaler”, cu însemn de război, pentru militari.

Sublocotenentul post-mortem Vasile Claudiu Popa, avea 28 de ani, era căsătorit, participa la a doua misiune în Afganistan si era angajat al M.Ap.N. din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO Article V si cu Emblema de Onoare a Fortelor Navale.  A fost decorat cu Ordinul National "Steaua României" în grad de „Cavaler”, cu însemn de război, pentru militari.

***

Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonia militară şi religioasă organizată cu prilejul comemorării, sunt rugaţi să transmită datele personale (numele şi prenumele, seria şi numărul C.I., funcţia, instituţia), până vineri 21 septembrie, ora 18.00, pe adresa de e-mail: centruldescafandri@navy.ro

 

Evenimente

BackShare: