Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 ianuarie 2019
Comunicat nr. 8
Telefon: 0744 359 518

Marinarii militari sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române

Cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române, Forţele Navale Române participă joi, 24 ianuarie, la ceremoniile organizate, conform următorului program: la Constanța, de la ora 11.00, în Piața Ovidiu; la Mangalia, de la ora 10.55, la Complexul monumental din Piaţa Republicii; la Brăila, de la ora 11.00, în Piaţa Independenţei la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza; la Tulcea, de la ora 10.00, în Piaţa Tricolorului; la Babadag, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor din Babadag.

De asemenea, la Cercul Militar din Brăila va fi marcat acest moment important din istoria României, printr-un simpozion cu tema ”Mica Unire”, miercuri, 23 ianuarie, în intervalul orar 12.00-13.30.

Reprezentanţii Forţelor Navale vor participa, în Bucureşti, la activităţiile organizate de Ministerul Apărării Naţionale, începând cu ora 10.30, la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe Dealul Patriarhiei.

Unirea Principatelor Române a reprezentat, pentru marinarii militari, actul premergător de constituire al Marinei Militare Române moderne.

Prin unirea flotilelor Moldovei și a Țării Românești, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele dezvoltării Forțelor Navale Române de azi, iar după revenirea Dobrogei la Patria Mamă și dobândirea ieșirii la Oceanul Planetar de către țara noastră, Forțele Navale Române au primit în aria de responsabilitate și apărarea securității maritime a țării.

Evenimente

BackShare: