Statul Major al Forțelor Navale
1 martie 2019
Comunicat nr. 17

Start în carieră pentru tinerii aspiranți

Vineri, 1 martie, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale ,,Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia a avut loc festivitatea de absolvire a cursului de bază pentru ofițeri punte. Pe parcursul celor șase luni, cei 25 de aspiranți au parcurs un program de pregătire ce a avut ca scop îmbinarea cunoștințelor teoretice însușite în cei patru ani de pregătire în cadrul Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, cu realitățile practice de la bordul navelor.
Cursul de bază este un program de formare creat anume în scopul pregătirii tinerilor ofițeri de marină pentru ocuparea primei funcții la bordul navelor din Forțele Navale Române. Această activitate este deosebit de importantă deoarece marchează oficial finalul etapei de formare inițială pentru ofițerii de marină.
Din cele 26 de săptămâni ale cursului, timp de 11 săptămâni, tinerii ofițeri s-au aflat la bordul navelor, executând atribuții specifice funcțiilor pentru care au optat.
La festivitate au participat reprezentanți din conducerea Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, precum și membrii ai asociațiilor de marină.

BackShare: