Menu
Statul Major al Forțelor Navale
8 martie 2019
Comunicat nr. 19
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Misiune de căutare pe mare

Forțele Navale Române au executat vineri, 8 marie 2019, o misiune de căutare și salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcațiuni pescărești.

Elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenție a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acțiunilor de căutare și salvare de vieți omenești pe mare din cadrul Autorității Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, Suplimentar, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustatiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Mangalia, după participarea la un exercițiu multinațional, să se alăture operațiunilor de căutare salvare,  cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Olimp și Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. Nava militară și elicopterul și-au încheiat misiunea de căutare în jurul orei 17.00.

Intervenția Forțelor Navale Române se desfășoară conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia unitară în situaţii de urgenţă.

BackShare: