Menu
Statul Major al Forțelor Navale
18 aprilie 2019
Comunicat nr. 41
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Fregata "REGELE FERDINAND" şi-a încheiat misiunea sub stindard NATO

Cei 240 de militari de la bordul fregatei „Regele Ferdinand” au raportat „Misiune îndeplinită”, după ce nava a acostat joi, 18 aprilie, în portul militar Constanța.

Plecată la sfârșitul lunii martie din baza de dislocare permanentă, fregata a desfășurat misiuni specifice, în Marea Neagră, în cadrul grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care au mai făcut parte nave militare ale Bulgariei, Canadei, Olandei, Spaniei și Turciei.

Nava militară românească a făcut escale în portul Trabzon din Turcia și în portul Poti din Georgia, unde a primit vizita ambasadorului țării noastre în Georgia, E.S. Radu Liviu Horumbă. 

Fregata „Regele Ferdinand” și celelalte nave militare din SNMG-2 au participat, săptămâna trecută la Exercițiul multinațional „Sea Shield 19”, organizat de Forțele Navale Române, în cadrul căruia marinarii din mai multe state membre NATO au exersat proceduri de acțiune privind apărarea colectivă, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Anul acesta, Alianța Nord-Atlantică și-a sporit prezența navală în Marea Neagră, iar activităţile militare desfăşurate în comun pe mare, precum exerciţiile multinaţionale, contribuie la creșterea interoperabilităţii la nivel aliat şi demonstrează nivelul ridicat al determinării, precum şi forţa de care NATO dispune pentru a asigura securitatea fiecărui stat membru.

Evenimente

BackShare: