Menu
Statul Major al Forțelor Navale
16 mai 2019
Comunicat nr. 51
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 362 859

Evenimente cu participare internațională la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” derulează în această săptămână o serie de evenimente internaționale de amploare. Este vorba despre cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale „SEA-CONF”, expoziţia de tehnică navală şi de echipamente didactice pentru învăţământul de marină „SAILING TO THE FUTURE”, organizată în premieră anul acesta, și proiectul MENTORESS din cadrul programului „ERASMUS+ - Parteneriate Strategice”.

Menționăm că expoziţia „SAILING TO THE FUTURE” reunește 25 de producători, importatori şi distribuitori de echipamente navale, echipamente şi instrumente de navigaţie, echipamente didactice pentru învăţământul de marină, programe specializate, cărţi şi publicaţii de marină, ambarcaţiuni sportive şi de agrement, echipament specific domeniului marin, furnizori de educaţie şi învăţământ mediu şi superior de marină, respectiv instituţii de cercetare – dezvoltare – inovare, cu impact semnificativ la nivel regional și internațional.

Conferința Internațională „SEA-CONF” se desfășoară  în perioada 17 – 18 mai și reunește, anul acesta, 150 de participanți, specialiști în diferite domenii de activitate. Obiectivul principal al conferinței este de a aduce laolaltă specialiști din industria navală, cercetători, reprezentanți de seamă ai mediului academic.

Cel de-al treilea eveniment, proiectul MENTORESS din cadrul programului „ERASMUS+ - Parteneriate Strategice”, este găzduit de Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în perioada 14 – 18 mai. MENTORESS urmărește modernizarea învățământului superior din Europa dintr-o perspectivă multiplă prioritară, prin creșterea ratei de ocupare a forței de muncă și menținerea profesioniștilor de gen feminin din domeniul maritim, ofițeri sau manageri din industria maritimă, pentru a reduce decalajul dintre personalul feminin și cel masculin din industria navală, forțele navale sau alte categorii de beneficiari, în ansamblu. Proiectul, realizat în parteneriat cu Universitatea Maritimă „Piri Reis” din Istanbul (Turcia), Academia Navală a Bulgariei din Varna și Academia Navală a Poloniei din Gdynia, are ca scop implementarea unor noi programe și elaborarea unor lucrări de cercetare în domeniul managementului diversității și al problematicii de gen.

În acest context, reprezentanții mass-media sunt așteptați vineri, 17 mai, ora 9,45, la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, pentru a participa la deschiderea oficială a Conferinței Internaționale „SEA-CONF” și a expoziției „SAILING TO THE FUTURE.

*****

Expoziția „SAILING TO THE FUTURE” este amenajată pe platoul mare din incinta Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și este deschisă publicului vineri, 17 mai, între orele 12,00 – 18,00, și sâmbătă, 18 mai, între orele 10,00 – 16,00.

Evenimente

BackShare: