Menu
Statul Major al Forțelor Navale
24 mai 2019
Comunicat nr. 55
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Gala „Omul Anului în Forțele Navale”

Pentru a recunoaște meritele membrilor „echipajului” său, Marina Militară Română a organizat vineri, 24 mai, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cea de-a IX-a ediție a festivității de premiere a câștigătorilor Concursului „Omul Anului în Forțele Navale”. Evenimentul s-a desfășurat în luna în care nava-școală „Mircea” a împlinit 80 de ani de la intrarea în serviciu, timp în care a executat numeroase marșuri de instrucție pentru pregătirea a peste 70 de generații de marinari militari.

Concursul cuprinde cinci secțiuni, pentru care s-au înscris 169 de participanți. În urma selecției realizate de juriul concursului, finaliștii, în ordine alfabetică, au fost următorii: la Secțiunea „Ofițerul Anului 2018”, căpitan-comandor Cristian Abaianiți, șef de Stat Major la Divizionul 50 Corvete, căpitan Costel-Denis Giubernea, împuternicit comandant al dragorului maritim „Lt. Dimitrie Nicolescu”, căpitan Andrei Pavăl, șef Birou planificare instrucție, la Comandamentul Flotei, căpitan Mădălina Preda, jurist la Baza Logistică Navală „Pontica”; la Secțiunea „Maistrul Militar al Anului 2018”, finaliștii au fost maistrul militar principal Cornel Lupu, comandant grup de vitalitate la fregata „Mărășești”, maistrul militar principal Vasile Lupu, maistru militar de stat major în Seviciul Informații și război electronic, la Brigada 243 Radioelectronică și Observare, maistrul militar clasa I Ion Pavel, specialist al grupului Senzori, fregata „Regele Ferdinand”, sergentul major Tănase Otoman, comandant de grupă la Regimentul 307 Infanterie Marină; la Secțiunea „Soldatul profesionist al anului 2018”, caporalul clasa a II-a Ionuţ Aurîtei, operator centrale de tragere la fregata „Regina Maria”, caporalul clasa a III-a Vasile Kibel, șef autostație la Secția Rachete de Coastă, caporalul clasa a III-a Iulian Radu, motorist la Dragorul Maritim „Lt. Lupu Dinescu”, fruntașul Marian Taflan, motorist pe o navă din Divizionul 88 Vedete Fluviale, iar la Secțiunea „Salariatul civil al anului 2018”, Florin Dușe, scafandru și instructor la Centrul 39 Scafandri, Marinela-Luciana Efrim, economist în cadrul Serviciului Financiar-Contabil al Statului Major al Forțelor Navale, prof. Iuliana Negreț, director adjunct al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Ana-Maria Fătu, economist la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”.

Ultima secțiune a Galei se adresează persoanelor din afara Ministerului Apărării Naționale care au contribuit la promovarea și dezvoltarea Forțelor Navale. La această secțiune, nominalizații au fost: doamna Mirela-Elena Adomnicăi, prefectul județului Suceava, pentru susținerea campaniei de promovare a carierei în Marina Militară, desfășurată anul trecut în județul Suceava; doamna prof. Dr. Zoia-Gabriela Bucovală, Inspectorul Școlar General al I.SJ. Constanța, pentru susținerea demersurilor Forțelor Navale privind reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, doamna Anca Năstase, director executiv al Federației Naționale „Volum”, pentru derularea unor programe de voluntariat, împreună cu militarii din Forțele Navale, în folosul comunității din jud. Tulcea; domnul prof.-univ. Dr. Costel-Iulian Mocanu, decanul Facultății de Arhitectură Navală de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, pentru contribuția adusă la reluarea programelor de pregătire a studenților Academiei Navale în Domeniul inginerie – Arhitectură Navală, după mai bine de 30 de ani de întrerupere; domnul Sebastian Tudor, director TNT Expo Productions Romania, pentru promovarea Forțelor Navale Române, în mediul național și internațional, cu prilejul celei mai mari expoziții din domeniul Securității și apărării, „Black Sea Defence & Aerospace”.

Tot în cadrul evenimentului, au fost acordate două premii de excelență, din partea Clubului Amiralilor și a Ligii Maiștrilor Militari de Marină, iar spectacolul a cuprins și momente artistice realizate de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, de elevi ai Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, de două eleve din Constanța, precum și de Muzica Militară a Forțelor Navale.

 

Evenimente

BackShare: