Menu
Statul Major al Forțelor Navale
3 iulie 2019
Comunicat nr. 69
Telefon: 0724 820 002

Centrul de Scafandri își cinstește eroii pierduți la Tuzla

Eroii Căpitan (post-mortem) Liviu Antim, aspirant (post-mortem) Florin Claudiu Cișmașu, aspirant (post-mortem) Cătălin Rădoi, aspirant (post-mortem) Băduț Papuc, aspirant (post-mortem) Cosmin Furtună, aspirant (post-mortem) Marius Cătălin Chioveanu, aspirant (post-mortem) Constantin Vlăduț Sărman și aspirant (post-mortem) Cozmin Florescu vor fi comemorați vineri, 5 iulie, la ora 10.00, la sediul Centrului 39 Scafandri. Instituția din Constanța va organiza o ceremonie militară și religioasă pentru a cinsti memoria celor doisprezece militari din Forțele Navale Române și Forțele Aeriene Române, care au fost implicați în tragicul accident produs în anul 2010, pe Aerodromul de la Tuzla.

Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale a pierdut, în urmă cu nouă ani, în timpul unei misiuni de zbor pentru executarea antrenamentelor de paraşutare, opt militari devotați și profesioniști, care au executat în cariera lor numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan și care reprezentau un exemplu pozitiv pentru colegii lor.

Reprezetanții Centrului de Scafandri, alături de rudele și prietenii eroilor comemorați, vor depune coroane și flori la monumentul ridicat în incinta unității în memoria scafandrilor militari, după care se vor deplasa la Tuzla, unde vor fi prezenți, la ora 12.00, la cele două monumente dedicate cinstirii eroilor militari români.   

Cinste şi onoare memoriei lor!

*****

Jurnaliștii interesați să asiste la ceremonia organizată vineri, 5 iulie, la sediul Centrului de Scafandri din Constanța, Bulevardul 1 Mai nr. 19-21, sunt așteptați în intervalul orar 09.15-09.45, pentru facilitarea accesului în incinta instituției.  

Evenimente

BackShare: