Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 iulie 2019
Comunicat nr. 80
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

55 de tineri tehnicieni militari navali, la început de carieră

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” a organizat miercuri, 31 iulie, festivitatea de absolvire și de înaintare în grad a promoției 2019 „Nicolae Bălcescu 200”.

55 de absolvenți, dintre care patru fete, au primit primul grad din cariera militară, dintre aceștia 51 vor fi încadrați în structuri ale Forțelor Navale Române și patru în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, la Poliția de Frontieră. Pentru prima dată în ultimul deceniu, evenimentul s-a desfășurat la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

La ceremonie au fost prezente cadre militare active sau în retragere, reprezentanți ai autorităților locale, precum și rudele și apropiații absolvenților.

* * *

Fondată în 1897, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale este o instituție de învățământ militar postliceal, subordonată Statului Major al Forțelor Navale, ce asigură formarea, specializarea şi perfecţionarea personalului necesar Forţelor Navale precum şi altor beneficiari în vederea exploatării, întreţinerii şi reparării tehnicii şi armamentului din dotare, asigurând totodată competenţele de lideri ai structurilor de la baza carierei militare, echipă, grupă, echipaj.

 

Evenimente

BackShare: