Menu
Statul Major al Forțelor Navale
4 septembrie 2019
Comunicat nr. 94
Telefon: 0744 359 518

Peste 200 de cadeți turci de la academia navală din Istanbul în vizită la Constanța

Nava de desant turcească TCG „Sançaktar” (L-403) face o escală, în premieră, în portul Constanța, în perioada 3-6 septembrie. Nava desfășoară un marș de instrucție în Marea Neagră și are la bord 262 de studenți militari de la academia navală  din Istanbul, Turcia. Pe parcursul escalei în România, sunt prevăzute vizite oficiale în structuri ale Forțelor Navale Române, precum și la Consulatul General al Republicii Turcia de la Constanța și la autoritățile publice locale constănțene. 

Miercuri, 4 septembrie, militarii turci vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia, iar vineri, 6 septembrie, nava turcească TCG „Sançaktar” și corveta „Contraamiral Horia Macellariu" vor executa o serie de activități de instruire comune pe mare, cu scopul de a consolida nivelul de interoperabilitate la nivel tactic.

Vizita contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Turciei, la creșterea încrederii între aliați, la întărirea securității în zona Mării Negre, precum și la dezvoltarea cooperării în domeniul învățământului militar de marină din cele două țări.

Publicul poate vizita joi, 5 septembrie, între orele 14:00 - 17:00, nava TCG „Sançaktar”, care se află acostată la Terminalul Pasagere.

Evenimente

BackShare: