Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 octombrie 2019
Comunicat nr. 117
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Navă militară românească integrată în cea de-a cincea Grupare Navală NATO prezentă în Marea Neagră

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” (DM 25) se integrează, începând de luni, 21 octombrie, în Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), care operează în Marea Neagră, până miercuri, 6 noiembrie.

Misiunile grupării SNMCMG-2 în Marea Neagră vizează creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul debarcării trupelor de desant și a luptei contra minelor marine, fiind prevăzute și escale ale vânătorului de mine ESPS SELLA (Spania), dragorului maritim BGS SHKVAL (Bulgaria), vânătorului de mine ITS NUMANA (Italia) și dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu” în porturile Constanța și Odessa, Ucraina. Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 va face o escală în portul Constanța, în intervalul 24-28 octombrie.

Sâmbătă, 26 octombrie, în intervalul orar 15.00-17.00, cele patru nave acostate în zona Dana Pasageri pot fi vizitate de populația civilă.

Contribuţiile ţărilor din NATO pentru flancul estic, în mediile terestru, aerian şi maritim, sunt manifestarea concretă a solidarităţii aliate, iar aceste măsuri vizează atât dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare şi de apărare, precum şi proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele aliate.

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” este comandat de către locotenent-comandorul Ionuț Diaconu și are un echipaj alcătuit din 70 de militari.

Evenimente

BackShare: