Menu
Statul Major al Forțelor Navale
2 mai 2018
Comunicat nr. 33
Telefon: 0744 359 518

A XIV-a reuniune a grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov

Direcția Hidrografică Maritimă va fi gazda celei de-a XIV-a reuniuni a grupului de lucru pentru siguranța navigației în Marea Neagră și Marea Azov (BASWG), în perioada 3-4 mai. Evenimentul se desfășoară o dată la doi ani și este organizat, prin rotație, de statele membre regionale (Bulgaria, Georgia, Federația Rusă, România, Turcia și Ucraina), iar ultima reuniune a avut loc în Turcia, în anul 2016.

Creșterea siguranței navigației, prin actualizarea continuă a produselor și serviciilor hidrografice, realizarea schimbului de informații privind siguranța navigației (MSI), evaluarea stadiului actual al activității hidrografice regionale, discutarea unor probleme de interes major din domeniul hidrografiei și cartografiei marine, împărțirea zonelor de efectuare a măsurătorilor hidrografice în regiunea Mării Negre reprezintă câteva dintre obiectivele reuniunii.

Organizarea acestei activități de către Direcția Hidrografică Maritimă oferă României șansa de a lua parte la luarea hotărârilor referitoare la măsurile de creștere a siguranței navigației în regiunea Mării Negre, precum și la stabilirea direcțiilor viitoare de dezvoltare, cerute de standardele internaționale privind îmbunătățirea regională a condițiilor de navigație.

Ultima dată când România a găzduit, la Constanța, reuniunea grupului BASWG a fost în anul 2009.

***

 Direcția Hidrografică Maritimă are statut de autoritate națională în domeniul hidrografiei, conform legii 395/2004, fiind reprezentanta guvernului României, în calitate de membru al Organizației Hidrografice Internaționale.

Evenimente

BackShare: