Menu
Statul Major al Forțelor Navale
26 noiembrie 2021
Comunicat nr. 134
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Forțele Navale Române, la Ziua Națională a României

Marinarii militari participă la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României, în București, Constanța, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag și Năvodari, iar echipajul fregatei „Regina Maria” și cel al puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” vor marca data de 1 Decembrie, la bordul celor două nave militare românești dislocate în Marea Mediterană, prin activități specifice misiunilor NATO și UE la care participă.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, la bordul navelor militare maritime şi fluviale va fi arborat Marele Pavoaz, în acordurile Imnului Național.

În București, reprezentanți ai Statului Major al Forțelor Navale participă, miercuri, 1 decembrie,  de la ora 09.00, la o ceremonie organizată de Statul Major al Apărării, la ,,Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol, iar două detașamente ale Forțelor Navale, alcătuite din militari de la unitățile de nave ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” și de la Regimentul 307 Infanterie Marină, defilează la Parada Militară Națională, organizată în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11.00, sub conducerea locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru.

De asemenea, marinarii militari vor participa la ceremoniile organizate la Constanța, la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial din Cimitirul Central, ora 09.00, și în Parcul Tineretului din zona Casei de Cultură, în intervalul 11.00-12.00; la Mangalia, la Muzeul Marinei Române, filiala Mangalia, în intervalul orar 10.00-11.00; la Brăila, în Piața Independenței, începând cu ora 11.00; la Tulcea, în Piața Tricolorului, începând cu ora 10.00; la Babadag, la Monumentul Eroilor 1916-1918, la ora 09.00; și la Năvodari, la Troița din oraș, începând cu ora 11.00.

În Constanța, la activitățile militare și religioase, din cele două locații menționate, vor participa 60 de marinari militari, alături de aproximativ 180 de militari ai Armatei României și ai Ministerului Afacerilor Interne. Pe timpul defilării,  miercuri, 1 decembrie, în intervalul orar 11.35-12.00, va participa și tehnica militară a unităților din garnizoana Constanța. În premieră, din partea Forțelor Navale va fi prezentată o barocameră mobilă ce face parte din proiectul de modernizare a Laboratorului Hiperbar din cadrul Centrului 39 Scafandri.

De Ziua Națională, în garnizoana Babadag, în intervalul orar 09.35-11.00, va avea loc defilarea cu tehnică militară, pe itinerarul Babadag-Visterna-Enisala-Sarichioi-Zebil-Babadag.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în perioada 23-30 noiembrie, un grup de militari din unități militare din garnizoana Constanța desfășoară activități de întreținere a monumentelor și cimitirelor eroilor din județul Constanța, iar la Muzeul Național al Marinei Române va avea loc miercuri, 1 decembrie, Ziua Porților Deschise, în intervalul orar 10.00-16.00 (intrarea gratuită).

Toate activitățile organizate se vor desfășura în conformitate cu măsurile în vigoare de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Evenimente

BackShare: