Menu
Statul Major al Forțelor Navale
18 mai 2018
Comunicat nr. 40
Telefon: 0241 619 035

Tradiţiile şi profesionalismul marinarilor la NOAPTEA MUZEELOR

Muzeul Marinei Române continuă, la fel ca în fiecare an, tradiția programului internațional „Noaptea Muzeelor”, ce se va desfășura în seara de sâmbătă, 19 mai, începând de la 18.00 până la miezul nopții.

Vizitatorii muzeului vor beneficia de acces gratuit la expoziția permanentă, dar și la patru expoziții temporare („Parașutismul militar - repere istorice”; „Din activitatea Cercetașilor României” - expoziție de fotografie; „Cromatica din artele vizuale” - expoziție de pictură, grafică, fotografie, goblen și tapiserie, organizată de Careul Artelor „Amfora”; precum și „Maistrul Militar de Marină, între profesie și pasiune”, organizată de Liga Maiștrilor Militari de Marină, cu prilejul împlinirii a 109 ani de la înființarea Corpului Maiștrilor Militari de Marină).

*****

Ministerul Culturii și Comunicării din Franța propunea, în urmă cu 14 ani, organizarea programului „Noaptea Europeană a Muzeelor”. Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor au devenit principalii susținători ai evenimentului, iar în scurt timp mii de muzee din Europa s-au alăturat manifestării.

Evenimente

BackShare: