Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 octombrie 2022
Comunicat nr. 111
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

O serie nouă de soldați gradați profesioniști a depus Jurământul Militar la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale

101 soldați gradați profesioniști au depus Jurământul Militar vineri, 28 octombrie, în cadrul unei festivități organizate la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, după ce au parcurs modulul de bază, în perioada 12 septembrie - 21 octombrie.

Militarii vor parcurge, în perioada 24 octombrie - 25 noiembrie, cel de-al doilea modul de pregătire, care constă într-un stagiu de instruire pe diverse specialități și domenii.

După desfășurarea pregătirii specifice la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, soldații profesioniști vor fi repartizați la unitățile Forțelor Navale pentru care vor opta.

Prin implementarea standardelor NATO, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale îndeplinește încă un obiectiv din misiunea sa permanentă de furnizare a uneia dintre cele mai importante resurse ale Armatei României, cea umană. De asemenea, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” este o școală militară care și-a consolidat, de-a lungul timpului, statutul de instituție care formează și pregătește, la standarde înalte de calitate, soldați profesioniști.

Toate formele de pregătire care se desfășoară la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale au ca scop final generarea de militari competenți, compatibili din toate punctele de vedere cu omologii țărilor Alianței Nord-Atlantice, capabili să asigure, potrivit funcțiilor pentru care se pregătesc, managementul îndeplinirii misiunilor specifice pe teritoriul național sau în cadrul structurilor multinaționale, în teatrele de operații, precum și punerea în practică a procedurilor, standardelor și tehnicilor de instruire și evaluare ale Armatei României, ale Alianței Nord-Atlantice și ale Uniunii Europene.

În prezența contraamiralului de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Comandamentului Componentei Navale, tinerii marinari au rostit jurământul de credință față de țară: „Jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

La ceremonie au participat reprezentanți ai conducerii Forțelor Navale Române, comandanți de mari unități și unități, precum și familiile tinerilor militari.

Evenimente

BackShare: