2 mai 2023
Comunicat nr. 27
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518
Viitorii maiștri militari de marină, stagiu de instruire ambarcată la bordul navei-școală „Mircea”
Elevii din anul I de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” s-au ambarcat miercuri, 3 mai, la nava-școală „Mircea”, în vederea desfășurării stagiului de practică marinărească. Cadeții vor rămâne la bordul velierului până la data de 31 mai, perioadă în care vor executa activități marinărești specifice. În cele 28 de zile de practică ambarcată, viitorii maiștri militari de marină vor avea parte și de scurte ieșiri pe mare, cu durata de o zi.
Pe parcursul stagiului de pregătire marinărească, instructorii de la bord au misiunea de a le transmite viitorilor maiștri militari deprinderile practice de navigație și de mentenanță a navei, de urcare în arboradă, de folosire a mijloacelor de semnalizare, de vitalitate.
Elevii militari vor desfășura, la bord cursuri teoretice și module practice, iar nivelul cunoștințelor asimilate va fi testat printr-un colocviu, pe care îl vor susține în ultima săptămână a stagiului.
***
Nava-școală „Mircea” a fost construită, în perioada 1938-1939, la Şantierul Naval „Blohm+Voss” din Hamburg, Germania. Este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, cel mai mare având înălțimea de 44 de metri. Nava are 23 de vele care însumează o suprafață totală de 1.750 metri pătrați. Din seria sa, mai fac parte navele „Eagle” (State Unite ale Americii, „Gorch Fock I” (Germania), „Gorch Fock II” (Germania) şi „Sagres” (Portugalia).
Faimosul velier, cunoscut și ca Bricul „Mircea”, a intrat în serviciul Marinei Militare Române în anul 1939, este cel mai longeviv Ambasador al României pe mările și oceanele lumii, iar la bordul său au fost formate peste 70 de generații de marinari militari români.
Evenimente
BackShare: