Menu
Statul Major al Forțelor Navale
29 iunie 2023
Comunicat nr. 50
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Doi ofițeri de marină români, absolvenți ai Academiei Navale a SUA

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat joi, 29 iunie 2023, ceremonia de acordare a gradului de aspirant al tinerilor Ioana-Cezara Vlad și Georgel-Mădălin Savin, absolvenți ai Academiei Navale Anapolis din Statele Unite ale Americii, promoția 2023. Cei doi aspiranți au absolvit, în 2019, colegiile militare de la Craiova și Câmpulung Moldovenesc și au fost admiși la prestigioasa instituție de învățământ militar de marină de peste ocean. Aspirant Ioana-Cezara Vlad a urmat cursurile specializării „Științe Politice”, iar aspirant Georgel-Mădălin Savin a urmat cursurile specializării „Securitate Cibernetică”.

La ceremonia de avansare au participat, în calitate de reprezentant al Forțelor Navale Române contraamiral de flotilă Cornel Cojocaru, comandantul Comandamentului Flotei, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, contraamiral de flotilă conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, personalul militar și civil și studenții din Academia Navală, precum și familiile celor doi aspiranți.

Până la preluarea atribuțiilor noilor funcții de la unitățile din Forțele Navale Române, cei doi tineri ofițeri vor parcurge, timp de șase luni, cursul de bază organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Evenimente

BackShare: