Menu
Statul Major al Forțelor Navale
25 iulie 2018
Comunicat nr. 61
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Festivitatea de absolvire a Promoţiei „Centenarul Marii Uniri” la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Festivitatea de absolvire și de înaintare în primul grad a Promoţiei 2018 „Centenarul Marii Uniri” de ofiţeri ingineri militari şi civili, precum şi de maiştri militari de marină, va avea loc vineri, 27 iulie, la ora 10.00,  în campusul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

În prezenţa Secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, și a Șefului Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralului Dr. Alexandru Mîrşu, 29 de absolvenți militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 38 de absolvenţi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale vor primi primele lor grade de ofiţeri, respectiv maiștri militari de marină. De asemenea, un număr de 217 absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor primi diplomele de ingineri.

La acest important eveniment, sunt invitați reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice centrale şi locale, personalităţi ale vieţii universitare constănţene, reprezentanţi ai instituţiilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportului naval şi activităţilor portuare, delegați ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi în retragere, dar și rude şi prieteni din partea absolvenților.

 

Jurnaliştii interesaţi să participe la ceremonia de absolvire sunt aşteptaţi vineri, 27 iulie, începând cu ora 09.45, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

***

Promoţia 2018 poartă denumirea onorifică „Centenarul Marii Uniri” pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire şi este cea de-a 96-a promoţie a Şcolii Navale „Mircea”, prima instituţie de învăţământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. 

 

Evenimente

BackShare: