Menu
Statul Major al Forțelor Navale
10 august 2018
Comunicat nr. 76
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Evenimente la Muzeul Naţional al Marinei Române

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, Muzeul Național al Marinei Române propune publicului un program de activități intens, care se potrivește tuturor vârstelor. În primul rând, iubitorii de artă vor putea participa la nu mai puțin de trei vernisaje: „Marea în culori pe pânză”, semnată de Alexandru Ghinea, membru al Asociației Artiștii Dobrogeni, joi, 9 august, ora 17.00, în Salonul expozițional „Comandor Dimitrie Știubei”, „Introspecție cromatică”, expoziție semnată Mircea Popițiu, vineri, 10 august, ora 14.00, în Salonul expozițional „Clio” și „Porți albastre”, în care expun membre ale Atelierului „Comandor Val Donici” (Careul Doamnelor din Liga Navală Română), vineri, 10 august, ora 16.00.

Împătimiții sportului cunoscut sub numele de Modelism sunt invitați la deschiderea celei de-a IV-a ediții a Expoziției-concurs de modelism „CUPA TOMIS”, care va avea loc sâmbătă, 11 august, începând cu ora 10.00. Timp de șapte zile, vizitatorii pot admira modele de nave, de aparate de zbor, blindate și vehicule militare, figurine, instantanee și diorame, precum și modelele feroviare interconectate și machetele de locomotive.

De asemenea, se vor organiza work-shop-uri de asamblare machete navale și de aviație și ateliere de măiestrie (matelotaj, împletituri, noduri și brățări din saulă). Festivitatea de premiere a celor mai bune modele va avea loc sâmbătă, 18 august, începând cu ora 10.00.

Și pentru a veni cu totul în slujba vizitatorului, tot sâmbătă, 11 august, Muzeul Național al Marinei Române își va deschide gratuit porțile, între orele 9.00-16.00. Mai mult, pentru cei ce nu se vor putea deplasa până la sediul nostru, în Portul Militar Constanța în același interval orar, va putea fi vizitat gratuit standul expozițional al muzeului.

Miercuri, 15 august, Muzeul Național al Marinei Române va organiza din nou Ziua Porților Deschise, cu alte cuvinte, veți putea vizita gratuit expoziția permanentă și expozițiile temporare găzduite în această perioadă, între orele 9.00-16.00.

Evenimente

BackShare: