Menu
Statul Major al Forţelor Navale
07 august 2017
Persoană de contact: Col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 52
O SĂPTĂMÂNĂ PÂNĂ LA CEL MAI MARE SPECTACOL NAVAL DIN ROMÂNIA

Constanța va deveni capitala Marinei Române peste câteva zile, când marinarii militari, îmbrăcați în straie de sărbătoare, vor prezenta publicului cel mai mare show naval. Zeul Neptun va veni de pe mare și va da startul evenimentului, în care vor fi îmbinate elementele tradiționale marinărești cu acțiunile de forță ale militarilor de la bordul navelor.
Respingerea atacurilor aviației inamice, căutarea și distrugerea unui submarin inamic, respingerea desantului maritime și inserție prin parașutare sunt doar câteva secvențe care vor fi prezentate marți, 15 august, în intervalul orar 10.00 – 13.00, publicului prezent pe faleza din fața Comandamentului Flotei de la Constanța.
După ora 13.00, publicul este invitat în Portul Tomis pentru a participa la tradiționalele jocuri și concursuri marinărești.

****

La Constanța, repetiția generală a Exercițiului FORȚELE NAVALE ROMÂNE 17 este programată joi, 10 august, orele 10.00 – 13.00, în raionul maritim din fața Comandamentului Flotei.
Jurnaliștii interesați să asiste la repetiția generală de la Constanța, sunt rugați să completeze formularul atașat și să îl transmită pe adresa contact@navy.ro, până miercuri, 9 august, ora 12.00. Persoanele care doresc să asiste la activitățile de pe mare sunt rugate să specifice, în mod special, în formular. Acestea se vor ambarca la bordul fregatei Regele Ferdinand, joi, 10 august, ora 07.00, din Portul Militar Constanța, debarcarea fiind programată în aceeași zi, la ora 14.30, la Terminalul Pasagere.
Jurnaliștii interesați să asiste la activitățile programate marți, 15 august, la Constanța, pot transmite solicitarea de acreditare până vineri, 11 august, ora 12.00.