Menu
Statul Major al Forţelor Navale
12 ianuarie 2018
Persoană de contact: Col. Corneliu Pavel
Telefon: 0744.359.518
Comunicat nr. 4
JURĂMÂNT MILITAR LA MANGALIA

Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 11.00, ceremonia de depunere a jurământului militar de către o nouă serie de soldați profesioniști. 110 bărbați și șapte femei vor rosti, într-un glas, jurământul de credință față de patrie, în prezența reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, membrilor asociaţiilor şi ligilor de marină, cadrelor militare în rezervă şi retragere, oficialităţilor administraţiei locale, dar și a părinţilor, rudelor şi prietenilor.
Tinerii marinari au început programul de instruire militară de bază, în luna noiembrie a anului trecut, program ce va continua cu un modul de pregătire de specialitate în domeniul de marină, iar, la absolvire, toți vor primi repartiție pe una dintre navele Forțelor Navale. Cursurile de formare profesională sunt gratuite și durează 4-5 luni, în funcție de specialitatea militară aleasă. Pe perioada școlarizării, se asigură, gratuit, cazare, hrănire și echipare. Înscrierile se fac prin centrele militare județene. Mai multe detalii: https://recrutare.mapn.ro.
Cu ocazia desfăşurării acestui important eveniment, Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” organizează, între orele 11.00-12.00, „Ziua Porţilor Deschise”.

Jurnaliştii interesaţi să asiste la activitate vor fi aşteptaţi sâmbătă, 13 ianuarie, începând cu ora 10.45, la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”, din Mangalia, Str. Portului, nr.14.