Menu

Comandantul Divizionului 150 Rachete Navale

Comandor Cristian BOAGHE

Comandorul Boaghe Cristian s-a născut la data de 13 octombrie 1974, în localitatea Voineasa, județul Vâlcea.

În anul 1993, a absolvit Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, iar în perioada 1993-1998 a urmat cursurile Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Facultatea De Marină Militară, Secția Artilerie și Rachete Navale. După absolvirea academiei, prima funcție încadrată a fost cea de comandant de unitate de luptă artilerie și rachete la Vedeta Purtătoare de Rachete 194.

În perioada 2001-2006, a încadrat succesiv funcții de comandant de unitate de luptă la bordul Navei Purtătoare de Rachete 189 „Pescăruşul” și ofițer de stat major la Biroul Operații și Instrucție din comandamentul Divizionului 150 Rachete Navale.

În perioada 2006-2012, a îndeplinit funcții în cadrul Secției instruire și evaluare din Centrul de Instruire, Simulare și Evaluare al Forțelor Navale.

În perioada 2012-2014, a urmat studiile universitare de masterat „Conducere Interarme – Forțe Navale” la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” din București. După absolvire, a fost numit șef Birou evaluare supraveghere maritimă și surse deschise la Centrul de operații SCOMAR din Brigada 243 Radioelectronică și Observare „Callatis”.

În perioada 2015-2017, a încadrat funcția de șef Birou Operații la Comandamentul Flotei, iar din anul 2017, a fost numit șef de stat major la Divizionul 150 Rachete Navale. În anul 2019, comandorul Boaghe a fost numit locțiitor al comandantului Divizionului 150 Rachete Navale. În perioada 1 iulie 2021-15 ianarie 2022, a fost împuternicit pentru a asigura comanda Divizionului 150 Rachete Navale.

Începând cu data de 15 ianuraie 2022 este numit commandant al Divizionului 150 Rachete Navale.

Pe parcursul carierei, și-a dezvoltat pregătirea profesională și a absolvit numeroase cursuri precum: cursul avansat pentru ofițeri din Forțele Navale, cursul de stat major pentru ofițeri din Forțele Navale, curs de învățare a limbii engleze, curs de proiectare pagini web.

De-a lungul carierei, a participat la exerciții NATO-PfP și inițiative regionale precum: „Cooperative Partener”, „Cooperative Mako”, „Breeze Certex”, „Blackseafor”.

În semn de apreciere, pentru rezultatele deosebite, obținute de-a lungul carierei, i-au fost conferite următoarele însemne și medalii: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” pentru XV și XX ani de activitate, Emblema de merit „În Serviciul Armatei României” clasa a II-a și Emblema de Onoare a Forțelor Navale.

Vorbește limba engleză.