Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 noiembrie 2021
Telefon: 0744 359 518

Două nave militare ale Forțelor Navale Române, integrate în grupări navale NATO și UE

Fregata „Regina Maria” și puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” participă, în această perioadă, la misiuni de supraveghere a traficului maritim și de consolidare a securității regionale, în Marea Mediterană, ca parte a grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two) și, respectiv, a celei din cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”.

Cele două nave militare românești s-au întâlnit, în premieră, într-un port militar străin, pe durata unei escale de refacere a capacității de luptă, în Souda Bay, Creta, ocazie cu care echipele de comandă ale acestora au purtat un dialog referitor la activitățile desfășurate, în bazinul mediteranean, sub stindardul Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene.

 Întrevederea dintre marinarii militari români a coincis cu Ziua Armatei Elene, iar, în semn de apreciere pentru partenerii greci, la bordul navelor integrate în cele două grupări navale NATO și UE, a fost arborat marele pavoaz, element definitoriu și reprezentativ pentru forțele navale.

Prin misiunile desfășurate în zona Mării Negre și a Mării Mediterane, Forțele Navale Române contribuie activ la implementarea politicilor de securitate și apărare comună, atât la nivelul NATO, cât și la cel al UE.

Corespondență transmisă de locotenent-comandor Nicoleta Burlacu, locotenent Alexandru Turturică și maistru militar principal Daniel-Andrei Pap

BackShare:   

Loading data ...