Menu
Statul Major al Forțelor Navale
23 mai 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Şeful Statul Major al Forţelor Navale la reuniunea anuală a comandanţilor marinelor militare din Europa - CHENS

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, în calitate de decan, a participat la Reuniunea șefilor statelor majore ale marinelor militare din Europa (CHENS), care a avut loc la Helsinki, Finlanda, în perioada 17-18 mai.

În acest an, la reuniunea desfășurată sub președinția viceamiralului Veijo Taipalus, comandantul Marinei Finlandeze, au participat peste 100 de specialiști din domeniul naval.

CHENS este un forum care vizează schimbul de opinii între șefii marinelor din Europa și promovarea cooperării între membrii săi. Dincolo de statele europene participante, la reuniunile CHENS participă observatori de la NAVEUR / NAVAF, IMS, EUMS și MARCOM.

Pe timpul participării la reuniune, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu a purtat discuții cu omologii europeni asupra situației din Marea Neagră, în contextul securității maritime din regiune.

În cadrul reuniunii CHENS au fost abordate o serie de probleme majore de actualitate, fiind analizate aspectele de interes comun pentru securitatea maritimă, dar și rolul marinelor moderne în scenariile care caracterizează zonele maritime de interes strategic, pentru a oferi răspunsuri adecvate la noile provocări de pe mare.

BackShare:   

Loading data ...