Menu
Statul Major al Forțelor Navale
24 mai 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Clasamentul Premiaților la Gala Omul Anului 2017 în Forțele Navale

Festivitatea de premiere a câștigătorilor secțiunilor prezentate în cadrul Galei „Omul anului 2017 în Forțele Navale” s-a desfășurat joi, 24 mai, la Constanța, și va fi televizată duminică, 27 mai, începând cu ora 16.30, pe canalul TVR 1.

Prima poziție din clasamentul secțiunii „Ofiţerul Anului 2017” a fost ocupată de căpitanul Delia-Doina NEACȘU, comandant al dragorului maritim „Lt. Lupu Dinescu”, începând cu data de 1 decembrie 2016. Este prima femeie ofiţer de marină care a participat la exerciţii internaţionale, în apele teritoriale ale altor state (Georgia, Turcia), în calitate de comandant de navă a Dragorului Maritim 25 „Lt. Lupu Dinescu”, în cadrul Grupării navale de luptă împotriva minelor marine -  SNMCMG 2.

Locul al doilea a fost obținut de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin VLAD, șef al operaţiilor la Comandametul Flotei, pentru participarea la misiunea Grupării Navale Permanente NATO - SNMG 2, unde comandantul grupării NATO l-a apreciat cu calificativul maxim „EXCEPŢIONAL” (OUSTANDING) şi i-a conferit, din partea Forţelor Navale Germane, decoraţia „ECUSONUL MARITIM ÎN AUR”.

Locul al treilea a fost ocupat de locotenentul Nicolae-Adrian TOPOR, ofiţer secund la Monitorul 47, pentru activitatea desfășurată în cadrul exerciţiului bilateral „ARGEDAVA SABER 17”.

Mențiunea, la această secțiune, a fost obținută de maiorul Alexandru VASILE (Şef  Logistică la Batalionul 307 Infanterie Marină), pentru planificarea şi coordonarea pe linie logistică a exerciţiilor la care au participat militarii unităţii (BLACK SEA ROTAŢIONAL FORCE 18, SPRING SHIELD - LETONIA, SABER GUARDIAN, PLATINUM EAGLE - BULGARIA, SEA BREEZE - UCRAINA). 

Comunicat de presă

BackShare:   

Loading data ...