Menu
Statul Major al Forțelor Navale
4 iunie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Batalionul 307 Infanterie Marină a devenit Regimentul 307 Infanterie Marină

În cadrul procesului de reorganizare a Armatei României, Batalionul 307 Infanterie Marină (BIM) de la Babadag s-a transformat în Regimentul 307 Infanterie Marină (RIM), începând cu data de 1 iunie. Marea unitate face parte din structura Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

La sediul unității, în prezența contraamiralului de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, a comandanților unităților de marină din Babadag, Tulcea și Brăila, dar și a autorităților publice locale, a avut loc luni, 4 iunie, un ceremonial militar, în timpul căruia a fost prezentat ordinul de transformare a unității.

„Transformarea Batalionului de Infanterie Marină în Regimentul de Infanterie Marină reprezintă în primul rând, recunoașterea activității acestei structuri, a importanței și unicității ei în cadrul Armatei României. Această transformare presupune mult mai multă organizare, mai multă muncă și mai multă instrucție. Pe termen scurt aștept să crească nivelul de instrucție al regimentului; pe termen mediu mă aștept la o dezvoltare a structurii organizatorice a acestui regiment, la o dotare mai bună și la o vizibilitate mai mare în cadrul Armatei României.”, a precizat contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”.

Infanteriștii marini sunt pregătiți să facă față noilor provocări, prima dintre ele fiind exercițiul BALTOPS 18, care este în desfășurare, în zona Mării Baltice.

BackShare:   

Loading data ...