Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 ianuarie 2023
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Predare de comandă la Școala de Instruire Interarme a Forțelor Navale

Marţi, 31 ianuarie, a debarcat din echipajul Forţelor Navale Române, comandorul dr. ing. Neculai Tataru, comandantul Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”.

A absolvit Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Facultatea de Marină Militară, Secția Navigație (1996) şi şi-a început cariera pe funcția de ofițer secund la remorcherul maritim 101 „Viteazul” (1996-2000). În perioada 2000-2004, a îndeplinit succesiv funcțiile de comandant Unitate de luptă Navigație și comandant Serviciu de luptă navigație și instructor la nava-școală 281 „Constanța”, iar în perioada 2004-2012 și-a desfășurat activitatea în calitate de asistent universitar, ulterior, lector universitar/șef lucrări și instructor superior la Catedra Științe Nautice a Facultății de Marină Militară din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. În perioada 2012-2018, a fost comandant-secund al navei-școală „Mircea”, după care a fost numit șef birou în cadrul Secției Planificare și conducere informații la Componenta Operațională Navală, funcție pe care a îndeplinit-o până la numirea la conducerea Școlii de Aplicație a Forțelor Navale din Mangalia (martie 2021), actuala Școală de Instruire Interarme a Forțelor Navale. În anul 2012 a obținut titlul de doctor la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, cu teza de doctorat „Contribuţii la realizarea unui sistem de înregistrare automată a voiajului navelor de suprafaţă”, coordonator prof.univ.dr.ing. H.C Lorin Cantemir. După anul 2012 a desfășurat activități didactice în calitate de profesor asociat la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, având în responsabilitate disciplinele Navigație radar și navigație radioelectronică, Hidrolocație navală, Navigație ortodromică și navigație radioelectronică.

Cu prilejul trecerii în rezervă a comandorului Neculai Tataru, a fost organizată o ceremonie militară, la sediul instituției din garnizoana Mangalia, la care a participat contraamiralul de flotilă Liviu-Auraş Coman, locţiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale. La comanda Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” a fost împuternicit comandorul Cosmin Dobrescu, locţiitor al comandantului Școlii de Instruire Interarme a Forțelor Navale.

Contraamiralul de flotilă Liviu-Auraş Coman i-a mulțumit comandorului Neculai Tataru pentru altruismul și profesionalismul cu care și-a îndeplinit îndatoririle, în activitatea desfășurată în slujba Forțelor Navale Române și pentru exemplul personal pe care l-a dat subordonaților săi de-a lungul carierei militare.

BackShare:   

Loading data ...