Menu
Statul Major al Forțelor Navale
20 iunie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Cursul pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia a XV-a, 2018

Ieşire pe mare cu F221 şi orientare/supravieţuire la Regimentul 307 Infanterie Marină

Forțele Navale Române sunt gazdele Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict, ediţia a XV-a, 2018, organizat de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în perioada 18-23 iunie 2018.

 Scopul principal al cursului este acela de a pregăti jurnaliștii civili pentru activitatea din zonele de criză și război, accentul fiind pus pe cunoașterea și înțelegerea riscurilor multiple la care aceștia se expun și pe formarea deprinderilor practice de acțiune în situații periculoase. De asemenea, jurnaliștii vor vedea modul de acțiune al jandarmeriei, în cazul apariției unor incidente pe timpul unor manifestări de protest, vor face scufundări și vor vedea modul în care marinrii militari execută misiuni pe mare.

Prin aplicarea pe scară largă a conceptelor utilizate în pregătirea personalului militar care urmează să fie desfășurat într-o misiune, vor fi create situații cât mai apropiate de realitatea teatrelor de operații militare.

Programul cursului are în vedere nu numai cele mai recente evoluții înregistrate în situația reporterilor care transmit din zone de conflict și riscurile actuale la care se expun pe timpul exercitării profesiei, ci și luarea în considerare a experienței Armatei României în operații.

Acțiunile se desfășoară în Portul Militar Constanța, în poligonul de la Mangalia, în tabăra de instrucţie a Regimentului de Infanterie Marină, la bordul fregatei Regele Ferdinand sau în raioanele de pregătire ale scafandrilor.

BackShare:   

Loading data ...