Menu
Statul Major al Forțelor Navale
21 iunie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Ziua Mondială a Hidrografiei

         Direcția Hidrografică Maritimă, a organizat joi, 21 iunie, un simpozion pentru a marca sărbătorirea Zilei Mondiale a Hidrografiei.

         Inițializată în 2005 de către Organizația Hidrografică Internațională (IHO), "Ziua Mondială a Hidrografiei" este sărbătorită anual pentru a crește gradul de conștientizare a publicului cu privire la hidrografie și la activitatea hidrografilor în jurul globului, dar și de a evidenția importanța și rolul vital pe care îl joacă hidrografia în viața noastră. Tema din acest an propusă de IHO a fost "Batimetria - baza pentru mările, oceanele și căile navigabile durabile ".

       Hidrografia sprijină siguranța navigației, protecția mediului marin, dezvoltarea infrastructurii naționale, managementul zonei costiere, cercetarea marină, exploatarea resurselor, delimitarea granițelor maritime, apărarea și securitatea maritimă și managementul hazardelor.

      Tratarea în mod necorespunzător a hidrografiei înseamnă un risc ridicat de accidente maritime, poluarea mediului, pierderi de vieți omenești, lipsa de încredere a transportului maritim în porturi și pe rute, comerțul internațional limitat, lipsa oportunităților economice, impact asupra mediului, răspundere potențială și litigii.

BackShare:   

Loading data ...