Menu
Statul Major al Forțelor Navale
31 august 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Oameni dincolo de uniforme

Militarii Flotilei Fluviale au răspuns afirmativ solicitărilor Primăriei şi şcolii din localitatea Peceneaga, de a participa la campania de ecologizare şi renovare a şcolii din localitate. Activitatea de ecologizare a şcolii se desfăşoară în cadrul unui proiect amplu, demarat de 60 de voluntari din Vodafone Technology Shared Services România şi Federatia VOLUM.

Joi, 30 august, militarii Regimentului 307 Infanterie Marină au amenajat un raion de staţionare în localitatea Greci, județul Tulcea, necesar campării personalului implicat în activitatea de ecologizare.

Flotila Fluvială este stâns legată de Primăria din Peceneaga, printr-o colaborare ce durează de mai bine de 7 ani, dezvoltată prin prezenţa militarilor, an de an, în poligonul de trageri Peceneaga şi prin organizarea vizitării navelor militare, în cadrul Zilei Porţilor Deschise. Campania de voluntariat „Bucuria copilăriei”, prin care militarii Flotilei Fluviale au strâns cărţi şi jucării s-a îndreptat, în anul 2016, către copiii localităţii Peceneaga, astfel încât astăzi ei pot găsi în biblioteca şcolii peste 1.000 de cărţi, iar cei mici de la grădiniţă se pot juca cu cele aproximativ 500 de jocuri şi jucării dăruite de marinarii de la fluviu.

Prezenţa constantă în comunitatea locală din Peceneaga a militarilor Flotilei Fluviale demonstrează încă o dată responsabilitate, grijă faţă de semeni, respect pentru educaţie, solidaritate şi împlinire a lucrului bine făcut, atribute care au contribuit la decizia a doi tineri din localitate de a se îndrepta către şcoli militare.

BackShare:   

Loading data ...