Menu
Statul Major al Forțelor Navale
11 octombrie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Prezenţa NATO în regiunea Mării Negre

Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Externe au organizat, joi, 11 octombrie, la Universitatea Ovidius din Constanta, în cadrul Campaniei de informare publică „We Are NATO”, ce se desfășoară în mai multe țări Aliate, Conferința cu tema: Prezenta NATO în regiunea Mării Negre.

Acest eveniment a avut ca scop, atât facilitarea accesului tinerilor la informații despre NATO, cat si creșterea încrederii acestora în capacitatea Alianței de a asigura securitatea membrilor săi.

Reprezentantul Forțelor Navale Române la conferință, comandorul Constantin SAVU, a prezentat un material despre „Prezența navală Aliată în regiunea Mării Negre si contribuția Forțelor Navale Române la asigurarea securității in regiunea Mării Negre, împreună cu partenerii din Alianță”. De asemenea,  marinarii militari au fost prezenți la eveniment cu un stand expozițional prezentând  materiale, tehnică, echipamente și armament specifice scafandrilor de luptă și infanteriei marine.

La eveniment au participat reprezentanți ai Statului Major al Apărării, Statului Major al Forțelor Navale, Statului Major al Forțelor Aeriene, Ministerului Afacerilor Externe, precum și reprezentanți ai detașamentelor canadiene și americane dislocate la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”.

BackShare:   

Loading data ...