Menu
Statul Major al Forțelor Navale
29 noiembrie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Două instituții unice din România vizitate, în premieră, de marinarii militari

Un grup de militari din Forțele Navale Române a vizitat, în premieră, miercuri, 28 noiembrie, două institute din Măgurele, care au înscris câteva recorduri deosebite în paginile de istorie recentă ale României moderne.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului și-a deschis porțile pentru marinarii militari, iar specialiștii în seismologie le-au prezentat Reţeaua Seismică Națională a României, care are ca obiectiv principal detectarea și localizarea în cel mai scurt timp a tuturor evenimentelor seismice (cutremure, explozii) produse pe teritoriul României. Informațiile sunt transmise rapid pentru informarea autorităților, inspectoratelor pentru situații de urgență, mass-media și a publicului, iar în cazul cutremurelor puternice, pentru alertarea instituțiilor cu un rol deosebit de important în caz de dezastru la cutremur.

Institutul de Fizică Atomică, leagănul fizicii românești a fost cea de-a doua gazdă a marinarilor militari, care au aflat de la fizicieni cum funcționează cel mai puternic laser din Europa. Extreme Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) este cel mai mare proiect de cercetare din România, parte a unui proiect european, plasând țara noastră în topul institutelor de cercetare din domeniul fizicii nucleare.

Grupul de marinari face parte din detașamentul Forțelor Navale, care va defila la Parada Militară organizată cu prilejul Zilei Naționale în București.

BackShare:   

Loading data ...