Menu
Statul Major al Forțelor Navale
25 decembrie 2018
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Mesajul Şefului Statului Major al Forţelor Navale cu prilejul sărbătorilor de iarnă

- Video -

Anul 2018 a adus în atenția publicului două evenimente deosebit de importante pentru istoria românilor: 140 de ani de la recunoașterea oficială a Independenței de Stat a României și de la revenirea Dobrogei la Patria-Mamă și împlinirea unui secol de la Marea Unire din anul 1918. Cele două evenimente au marcat profund societatea românească, dar aș dori să subliniez faptul că, pentru Forțele Navale Române, unirea Dobrogei cu România, din anul 1878, a oferit țării noastre ieșirea la Oceanul Planetar, dată de cei 245 de kilometri de litoral la Marea Neagră, precum și un moment de cotitură al dezvoltării Marinei Militare Române moderne, prin apariția segmentului său maritim.

În anul 2018, efortul principal al Forțelor Navale Române a fost concentrat pe creșterea, dezvoltarea și diversificarea prezenței navelor noastre, maritime și fluviale, în Marea Neagră și pe fluviul Dunărea, în zona noastră de responsabilitate, împreună cu aliații și partenerii noștri, pentru a asigura pacea, stabilitatea și securitatea populației civile la granița estică a Uniunii Europene și a NATO, prin exercițiile multinaționale organizate în această regiune. În plus, două detașamente ale infanteriștilor marini au participat la exerciții multinaționale terestre în Europa, fregata „Regele Ferdinand” a participat la Operația NATO „Sea Guardian”, din Marea Mediterana, și câteva module ale scafandrilor de luptă au participat la misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan.

Resursa cea mai importantă a Forțelor Navale Române este resursa umană. Sistemul nostru de învățământ a fost consolidat în acest an, prin reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, dar și prin numeroasele programe de formare, de instruire și de perfecționare, prin parteneriatele internaționale, derulate de celelalte trei instituții de învățământ ale Forțelor Navale, dovedindu-și capacitatea de a forma specialiști capabili să răspundă cerințelor operaționale, în concordanță cu standardele aliaților noștri.

În numele întregului personal din Forțele Navale, vă garantez că vom continua să ne îndeplinim misiunile încredințate, cu demnitate și profesionalism, pentru consolidarea securității în regiunea Mării Negre și pentru întărirea apărării colective a Alianței.

Cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă, celor care astăzi apără hotarele României pe mare şi pe fluviu, le doresc multă sănătate, realizări în plan personal și profesional, sărbători liniștite alături de familie și de cei dragi, precum și tradiţionala urare marinărească: BUN  CART  ÎNAINTE!

 

 

BackShare:   

Loading data ...