Menu
Statul Major al Forțelor Navale
19 februarie 2019
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0724 820 002

Marinarii militari i-au comemorat pe eroii de la Mărășești

„Bătăliile de la Mărășești și Mărăști rămân pentru poporul român glorii nepieritoare, care vor arăta generațiilor viitoare cum generația Marelui Război și-a făcut datoria.”

General Eremia Grigorescu

 

La mai bine de un secol de la cea mai mare bătălie purtată de Armata României în toată istoria sa, delegația Forțelor Navale Române, condusă de contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, comandantul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, a depus marți, 19 februarie, o coroană de flori la mormântul generalului Eremia Grigorescu. Marele general nu a pierdut nicio bătălie purtată în războaiele la care România participase, iar în confruntarea de la Mărășești tabăra adversă era condusă de către feldmareșalul german von Mackensen, care, de asemenea, nu fusese niciodată înfrânt pe câmpul de luptă. Istoria a făcut ca, în anul 1917, la Mărășești, victoria să fie de partea ostașilor români, care și-au apărat pământul strămoșesc cu vitejie, rămânând în mentalul colectiv până în zilele noastre deviza „Pe aici nu se trece!”.

Legătura dintre Forțele Navale Române și eroii de la Mărășești este asigurată pentru totdeauna prin fregata cu numărul de bordaj 111, denumită fregata „Mărășești”, cea mai mare navă de război construită în România.

Activitatea marinarilor militari face parte din planul campaniei de promovare a carierei militare desfășurată în județul Vrancea în perioada 18-21 februarie.

 

BackShare:   

Loading data ...