Menu
Statul Major al Forțelor Navale
27 februarie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Prima grupare navală NATO prezentă în Marea Neagră în anul 2019

Echipajul dragorului maritim ,,Lt. Lupu Dinescu" execută misiuni specifice în apele internaționale ale Mării Negre, împreună cu marinari militari din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia, pentru a asigura o prezență robustă de forțe și capabilități pe flancul estic al Alianței Nord-Atlantice, în conformitate cu deciziile luate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din anul 2018.

 Dragorul maritim românesc face parte din Gruparea Navală Permanentă a NATO de Luptă Împotriva Minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), împreună cu vânătorul de mine TCG „Akcakoca” (Turcia), și vânătorul de mine „Tsibar” (Bulgaria), nava-comandant a grupării fiind nava logistică de aprovizionare FGS „Werra” (Germania). SNMCMG-2 operează în Marea Neagră, în perioada 17 februarie – 8 martie, desfășurând o gamă largă de exerciții de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, precum și misiuni de supraveghere maritimă.

În perioada 22-24 februarie, navele au făcut o escală în portul Varna din Bulgaria, după care și-au reluat acțiunile pe mare, unde, pentru cei 78 de membri ai echipajului, timpul trece repede la bordul navei. Activitățile se succed cu rapiditate și nici nu ne mai dăm seama că nava se luptă cu marea agitată și cu vântul nervos, pentru că punem suflet în tot ceea ce facem.

 

Corespondență transmisă de MM cls. a V-a Mihai Martiș
Ofițerul de informare și relații publice ambarcat la bordul DM-25

BackShare:   

Loading data ...