Menu
Statul Major al Forțelor Navale
17 aprilie 2019
Telefon: 0744 359 518

O Şcoală Altfel....pe navele fluviale

Aflate într-un marş de instruire pe fluviu, monitorul Lascar Catargiu (47) şi vedeta blindată Posada (179) au fost vizitate, miercuri, 17 aprilie, de către elevii instituțiilor de învăţământ din Călăraşi. Activitatea de la Chiciu, Călăraşi, a fost inclusă în proiectul „Armata – O Școală Altfel”. Sute de copii de la școlile gimnaziale şi liceele din Călăraşi şi din împrejurimi au vizitat cele două nave fluviale, au fost curioşi să afle ce misiuni au acestea, cum este viaţa pe o navă militară şi la ce folosesc nodurile marinăreşti sau diferitele lucrări de matelotaj expuse. De asemenea, instalaţiile artileristice au fost puncte de atracţie pentru cei mici. Nu lipsite de interes pentru elevi, în perspectiva alegerii profesiei viitoare, au fost informaţiile oferite despre instituţiile de învăţământ de marină şi despre admiterea în Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Au vizitat navele fluviale şi elevii Școlii Primare „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din satul Tonea, comuna Modelu. Printr-un demers al Forţelor Navale, o reîntoarcere la tradiţii şi un recurs istoric firesc, în noiembrie 2017, Şcoala primară din Tonea, localitate în care generalul Maican și-a găsit sfârșitul în urma unui tragic accident, a primit denumirea  de Şcoala Primară „General de marină Nicolae Dumitrescu-Maican”. Din acel moment, marinarii au fost prezenţi în viaţa elevilor şcolii, dar şi elevii i-au vizitat pe marinari în porturile de la Dunăre şi mare.

Și poate, nu peste mulți ani, prin implicarea Forelor Navale, o parte dintre elevii şcolilor din Călăraşi sau ai Şcolii Primare „General de marină Nicolae Dumitrescu-Maican”, din satul Tonea, vor deveni elevi sau studenți ai instituțiilor militare de învățământ de marină.

BackShare:   

Loading data ...