Menu
Statul Major al Forțelor Navale
2 septembrie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Ultima etapă până la începerea carierei militare pentru tinerii aspiranți

Aspiranții promoției 2019 „Nicolae Bălcescu 200” au început luni, 2 septembrie, Cursul de bază, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu”. Cei 36 de ofițeri de marină, din care 27 cu specializarea punte și 9 cu specializarea electromecanică, vor parcurge un program de instruire ce are drept scop armonizarea cunoștințelor teoretice însușite în cei patru ani de pregătire în cadrul Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”, cu realitățile practice de la bordul navelor.

Cursul de bază este un program de formare pentru instruirea tinerilor ofițeri de marină și este în acord cu standardele educaționale naționale și euroatlantice, precum și cu exigențele instruirii forțelor, care conduc la asumarea îndeplinirii atribuțiilor primei funcții la bordul navelor militare din Forțele Navale Române. Timp de 26 de săptămâni, aspiranții vor parcurge module de pregătire militară generală, pregătire de specialitate şi vor efectua stagii la navele militare.

Dorim să le transmitem tinerilor aspiranți îndrăgitul salut marinăresc „Bun cart înainte!”.

***

Promoţia 2019 poartă denumirea onorifică „Nicolae Bălcescu - 200”, pentru a marca 200 de ani de la nașterea istoricului, scriitorului și revoluționarului Nicolae Bălcescu şi este cea de-a 97-a promoţie a Şcolii Navale „Mircea”, prima instituţie de învăţământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

BackShare:   

Loading data ...