Menu
Statul Major al Forțelor Navale
10 septembrie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Vizita unei delegații chineze în Forțele Navale Române

O delegație militară chineză, condusă de contraamiralul LI HANJUN, locțiitorul șefului Departamentului instrucție și administrare a Comisiei Centrale a Armatei Populare Chineze de Eliberare, a efectuat, marți, 10 septembrie, o vizită oficială la Comandamentul Flotei și la nava-școală „Mircea”.

Vizita s-a înscris în Programul bilateral de cooperare militară româno-chineză al M.Ap.N. pe anul 2019 și s-a desfășurat în garnizoanele București și Constanța.
La Constanța, comandantul Flotei, contraamiralul de flotilă Mihai Panait a purtat discuții cu oficialul chinez despre exercițiile și misiunile pe care le desfășoară militarii din Forțele Navale Române, în contextul angajamentelor naționale asumate de țara noastră.

Contraamiralul Li HANJUN s-a întâlnit și cu reprezentanții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” care au prezentat modalitățile de îndeplinire a obiectivelor educaționale și infrastructura de practică marinărească de la bordul navei-școală „Mircea”. Pe parcursul discuțiilor, a fost subliniat faptul că, în ultimii șase ani, studenți militari de la academia navală din R.P.Chineză au participat la marșurile anuale de instrucție ale navei-școală „Mircea”, aspect ce contribuie la consolidarea parteneriatului militar româno-chinez.

BackShare:   

Loading data ...