Menu
Statul Major al Forțelor Navale
12 septembrie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

A doua serie de piloți-marinari începe instrucția în zbor

Șapte absolvenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", din promoțiile 2014-2017, participă la Cursul de formare piloți de elicopter, care se desfășoară la Baza aeriană de instruire şi formare a personalului aeronautic de la Boboc, județul Buzău. Cursul a început în luna martie anul acesta și este structurat pe trei module. Primul modul, pe care l-au parcurs cei șapte marinari, a fost unul de pregătire teoretică, în care aceștia au acumulat cunoștințele teoretice necesare din domeniul aeronautic. Următoarele două module sunt de pregătire practică, unul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 316 B ("Alouette") și alt modul de instruire în zbor pe elicopterul IAR 330 Puma Socat.

Săptămâna aceasta, viitorii piloți navali au promovat examenele de trecere la zbor şi au început instrucția în zbor pe elicopterul IAR-316 B. Ei au avut emoții la primul zbor şi au fost atenți la toate indicațiile primite de la instructori în timpul zborului, învăţând să execute în siguranță exercițiile planificate. La primele ore de instrucție în zbor, a fost prezent și contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, comandantul Flotilei 56 Fregate, care le-a adresat viitorilor piloți din subordinea sa felicitări pentru absolvirea modulului teoretic și mult succes în următoarea perioadă de pregătire practică la manșa elicopterelor. Departe de ruliul şi de tangajul mării, cei șapte marinari care învață abecedarul zborului, sunt ambiţioşi, strâng din dinţi la fiecare antrenament de zbor și, odată descoperită frumusețea zborului, această provocare a lor se va fi transformat în pasiune.

Prima serie de piloți de elicoptere, alcătuită din ofițeri ai Forțelor Navale Române, a fost instruită tot la baza aeriană de formare a personalului aeronautic, de la Boboc, din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene și a făcut parte din programul de dotare a Flotilei 56 Fregate cu elicopterele IAR 330 Puma Naval, din perioada 2005-2007.

BackShare:   

Loading data ...