Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 octombrie 2019
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" premiat la „Central Uniformed Classes Rally" Polonia

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza" a participat la cea de-a V-a ediție a concursului pentru elevi „Central Uniformed Classes Rally", organizat de Ministerul Apărării Naționale, Departamentul de Educație, Cultură și Tradiție, în cooperare cu Comandamentul General al Forțelor Armate, în Zagan, Polonia, în perioada 21-29 septembrie. Timp de săptămână, elevii militari și civili s-au întrecut în discipline paramilitare și au participat la evenimente culturale menite să sporească spiritul de cooperare între națiunile participante: Lituania, Ucraina, România și țara gazdă, Polonia.

Pe durata acestui eveniment, elevii au participat la ore de instrucție militară și la competiții cu diverse echipamente și tehnică militară. Au fost executate trageri cu arme cu aer comprimat și a avut loc un concurs de aruncare a grenadei defensive de exercițiu la distanță. Unul din obiectivele competiției a fost și modul cum elevii reușesc să supraviețuiască în sălbăticie (S.E.R.E.): orientare, dispunerea trupelor pe câmpul de luptă, tehnici de camuflaj, confecționarea de unelte și arme simple, aprinderea și întreținerea focului, supraviețuirea pe vreme nefavorabilă, plasarea de capcane, obținerea de apă și hrană.

De asemenea, liceenii au fost implicați în activități culturale, de cunoaștere a zonelor, precum vizitarea obiectivelor turistice principale din Zagan, Boleslawec și Wroclaw, cât și cele militare, Regimentul 23 Artilerie și Brigada 10 Tancuri.

În urma competitiei, care a presupus parcurgerea unui traseu aplicativ pe o distanță de 8 km, care a cuprins și 5 sarcini de îndeplinit (transportarea unor lăzi de muniție, împingerea unui vehicul de teren, evacuarea unor răniți pe anumite distanțe, tragerea cu arma și aruncarea grenadei), echipa României s-a clasat pe locul 1, în clasamentul țărilor oaspete participante. Participanții acestei misiuni sunt elevii: plt. Dobre Ruxandra, sg. maj. Gherheș Ștefan, sg. maj. Mișcodan Fabian,  sg. Fildan Alexandra, sg. maj. Leahu Adelin, frt. Popa Vlad, frt. Vârlan Ingrid, cap. Zainea Andra, cap. Neagu Mihăiță, cap. Păuna Rareș, sg. maj. Bureacă Angela, sg. maj. Bizom Silviu, sg. Drelciuc Alin, cap. Onofrei Stefan, cap. Cocoreanu Emilian, cap. Beiu Armand, cap. Iavoviță Emilian, cap. Arhire Filip, cap. Vancea Raluca, cap. Huidiu Georgiana și însoțitorii prof. Blanariu Vasile, de la Colegiul Național Militar "Stefan cel Mare", și mr. Țonoiu Claudiu, de la Colegiul National Militar "Dimitrie Cantemir".

BackShare:   

Loading data ...