Menu
Statul Major al Forțelor Navale
1 noiembrie 2019
Telefon: 0744 359 518

Exercițiu de evacuare medicală în Marea Mediterană

Fregata 221 „Regele Ferdinand” a participat joi, 31 octombrie, cu o echipă complexă, formată din personalul medical, cel aeronautic și echipa de boarding, la Exercițiul CRYSTAL SEA 19, organizat ca parte a Operației NATO Sea Guardian 19. Conform serialului specific, victima a fost transportată la Spitalul Rambam din orașul israelian Haifa.

Activitatea de tip MEDEVAC s-a desfășurat în Marea Mediterană, iar Elicopterul IAR-330 Puma Naval a asigurat transferul personalului implicat, în cel mai scurt timp posibil. Militarii Forțelor Navale pentru Operații Speciale au avut rolul de a urca pacientul în aparatul de zbor. Rănile acestuia au constat într-o plagă împușcată în zona toracică și două fracturi, dintre care una deschisă. Situația simulată de militarii români a fost apreciată de către doctorii din Israel și de către reprezentanții medicali ai MARCOM, ca fiind una foarte complexă, ceea ce denotă profesionalismul echipajului românesc. 

          Desfășurarea acestei activități a avut ca scop dezvoltarea capacității de reacție a echipajului românesc și consolidarea cooperării cu partenerii non-NATO din zona bazinului mediteranean.

BackShare:   

Loading data ...