Menu
Statul Major al Forțelor Navale
6 martie 2020
Persoană de contact: Asp. Sorina Băcanu
Telefon: 0752 029 494

Flotila Fluvială a primit recunoștința Președintelui României

Comandamentul Flotilei Fluviale, structură continuatoare a tradițiilor Corpului Flotilei, înființat în data de 22 octombrie 1860, prin Înaltul Ordin al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în urma unirii flotilelor Moldovei şi Munteniei, a primit aprecierea Administrației Prezidențiale a României, prin acordarea medaliei comemorative „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”, care a fost oferită de către Șeful Statului Major al Forțelor Navale Române, viceamiral dr. Alexandru Mîrșu, comandantului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan.

Pentru a marca momentul, marinarii militari au organizat și au participat joi, 5 martie, în Portul Militar Brăila, la o ceremonie militară, la care au luat parte și comandanți din mari unități și unități ale Forțelor Navale Române.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale a precizat în mesajul său că „Flotila Fluvială reprezintă o structură emblematică pentru acțiunile desfășurate la fluviu, în timpul Primului Război Mondial, care a avut o contribuție deosebită la eforturile depuse de țara noastră pentru întregirea neamului. Prin faptele lor de arme și prin sacrificiile făcute, marinarii militari s-au făcut remarcați pe câmpul de luptă, intrând, astfel, în filele istoriei românilor”.

În semn de mulțumire, comandantul Flotilei Fluviale, contraamiralul de flotilă Cornel Rogozan, transmis faptul că „medalia înmânată astăzi ne onorează și reprezintă recunoașterea credinței eroilor marinari care, prin curaj, încredere și spirit de sacrificiu, au servit necondiționat Patria și au contribuit la îndeplinirea visului întregului popor, acela de înfăptuire a României”.

BackShare:   

Loading data ...