Menu
Statul Major al Forțelor Navale
28 martie 2019
Comunicat nr. 28
Telefon: 0744 359 518

Exerciţii comune cu nava franceză "CAPRICORNE"

Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” participă, joi, 28 martie, la antrenamente în comun cu vânătorul de mine francez „Capricorne” (M-653), în apele teritoriale ale României din Marea Neagră.

Exercițiul  are ca obiectiv principal menținerea ridicată a nivelului de instruire al marinarilor militari români. Activitatea face parte din pachetul de măsuri NATO pentru creșterea încrederii între aliați și pentru întărirea securității în zona Mării Negre și contribuie la realizarea interoperabilității la nivel tactic, între cele două marine.

După încheierea exercițiilor pe mare, nava militară „Capricorne” va face o escală în portul Constanța, în perioada 28-31 martie, în timpul căreia o delegație franceză va efectua vizite oficiale la Comandamentul Flotei, Centrul 39 Scafandri, Divizionul 146 Nave Minare Deminare, precum și la autoritățile publice locale din Constanța. Vineri, 29 martie,  nava militară franceză va primi vizita unui grup de 50 de elevi ai Școlii gimnaziale „Jean Bart” din Constanța.

Evenimente

BackShare: