Menu
Statul Major al Forțelor Navale
4 decembrie 2019
Comunicat nr. 138
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Instrucție pe mare, echipajul corvetei „Contraamiral Horia Macellariu” și marinarii militari francezi

Aflată în Marea Neagră, nava maritimă franceză de patrulare „Commandant BIROT” (F 796) face o escală în portul Constanța, în perioada 4-7 decembrie, după ce miercuri, 4 decembrie, va participa la o serie de exerciții comune cu corveta „Contraamiral Horia MACELLARIU”, în apele teritoriale ale României și apele internaționale ale Mării Negre.

Pe timpul staționării, marinarii francezi vor participa la o serie de activități în garnizoana Constanța. Astfel, sunt programate vizite oficiale joi, 5 decembrie, la Comandamentul Flotei și la autoritățile locale constănțene, iar vineri, 6 decembrie, vor depune coroane de flori la monumentul francez din Cimitirul Central, pentru a omagia eroii francezi căzuți în cel De-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, vineri, 6 decembrie, începând cu ora 12.15, la bordul navei franceze va fi organizată o conferință de presă la care vor participa locotenent-comandorul Maxime Leroy și doamna Michele Ramis, Ambasadorul Franței în România.

Escala navei franceze în portul Constanța se înscrie în planul de cooperare dintre forțele navale ale celor două țări, care permite dezvoltarea relațiilor bilaterale între Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Franței, precum și realizarea de acțiuni comune și în viitor.

Evenimente

BackShare: