Menu
Statul Major al Forțelor Navale
5 februarie 2020
Comunicat nr. 10
Persoană de contact: Lt. Alexandru Turturică
Telefon: 0744 359 518

Gruparea navală NATO condusă de România a intrat în Marea Egee

După ce și-au încheiat misiunea în Marea Neagră, cele trei nave ale grupării NATO SNMCMG-2, au tranzitat miercuri, 5 februarie, Strâmtoarea Dardanele și au intrat în Marea Egee, luând cap-compas Insula Creta din sudul Greciei. Marinarii militari germani, români și turci se confruntă cu condiții hidrometeorologice severe, vânt puternic, mare agitată și averse de ploaie în marșul lor către sud, dar își continuă acțiunile conform mandatului încredințat.

Vânătoarele de mine „FGS Fulda” (Germania) și „TCG Akcay” (Turcia), sub conducerea navei-comandant „Viceamiral Constantin Bălescu” asigură prezența navală NATO, în perioada următoare, în Marea Mediterană, pentru a consolida măsurilor de furnizare a securității maritime colective și de proiectare a stabilității la granița dintre Europa, Asia și Africa, o regiune frământată de o gamă diversă de amenințări.

La bordul navei militare românești, se află 82 de marinari români, care se vor întoarce acasă la sfârșitul lunii iunie. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a parcurs, în anul 2019, un amplu program de modernizare a sistemelor, instalațiilor și echipamentelor de la bord și desfășoară misiuni în afara Mării Negre, pentru prima dată de când a intrat în dotarea Forțelor Navale Române, scriind o nouă pagină în istoria modernă a Marinei Militare Române. 

Evenimente

BackShare: